Nagykároly honlapja! Üdvözöljük oldalunkon!

Január 9-től befizethetőek az adók

ado 21

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal keretében működő, Helyi Adók és Illetékek osztályának munkatársai közleményben tudatták az idei év vonatkozó adóbefizetési feltételeit.

Mint közleményükből kiderül, a 2019-es évhez képest, az infláció mértékéhez igazítva, 4,6 százalékkal emelkedett az idei adókötelezettség mértéke. Ezt az emelést, a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztérium hivatalos oldalán megjelent információk alapján léptették életbe.

Amennyiben március 31-éig befizetik a 2020-as évre vonatkozó helyi kötelezettségeik összegének egészét, mind a magán-, mind pedig a jogi személyek 10%-os kedvezményt kapnak. A helyi adókat és illetékeket a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal székházában megtalálható kasszánál lehet kifizetni, január 9-től kezdődően, méghozzá mind készpénzzel, mind pedig bankkártyás utalással. Szintén eleget tehetnek az adófizetők ebbéli kötelezettségüknek a hivatal http://www.municipiulcarei.ro honlapjának online fizetés/plăţi online felületén, de a világhálós fizetésre csak január 15-től lesz lehetőségük az érintetteknek.

„Bővebb tájékoztatásért, kérjük, forduljanak a hivatal adó- és illetékügyi osztályához. Ez az egyetlen, amely hitelesen és pontosan tud tájékoztatni arról, hogy az egyéneknek, vagy cégeknek pontosan mekkora kötelezettsége van a helyi költségvetéssel szemben. Az irodát hétfőtől csütörtökig 8 és 15 óra között, míg pénteken 8 és 13 óra között lehet személyesen megkeresni, vagy a 0261/865.382-es és a 0261/861.694-es telefonszámon lehet tájékoztatást kérni” — tudatta Maria Liliana Fogaş, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal adó- és illetékügyi osztályának vezetője.

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be.